Tükendi
Kuruyemiş olarak, taze şekilde tüketilen fındığın diğer bir sevilen türü de fındık kabuklu tuzlu şekilde olanıdır. Türkiye dünya fındık üretiminin %70’ini karşılayan bir potansiyele sahiptir. Fındığı her yaşta insan rahatlıkla ve severek tüketebilir. Ülkemizde fındığın bolca üretilmesi sebebiyle farklı çeşitleri de hazırlanarak tüketilmektedir. Fındık üretimi hem kuruyemiş olarak tüketilmek hem de yemeklik yağ elde etmek üzere yapılmaktadır. Sağlık açısından oldukça değerli vitamin ve mineraller barındıran fındığın yağı da oldukça besleyici ve değerlidir. Fındık kabuklu olarak tuz ile kavrularak yeni bir lezzet kazanmaktadır.
Fındık kabuklu tuzlu tüketilmesi için belirli aşamalardan geçirilmektedir. Ancak bu işlemlerde hiçbir şekilde sağlığa zararı bulunan katkı maddeleri kullanılmamaktadır. Hasadı yapılan fındıklar uygun koşullarda kurutularak doğal tuzla birlikte özenle kavurulmaktadır. Tuzla kavrulan kabuklu fındığın daha rahat tüketilebilmesi için kabukların içerisinden meyvenin çıkabilmesi için kabuklar bir miktar kırılmaktadır. Bu şekilde hazırlanılarak kabuklu ve tuzlu fındık kuruyemiş olarak sofralarda yerini almaktadır. Tamamen doğal bir şekilde hazırlanan kabuklu tuzlu fındığın sağlık açısından da oldukça değerli katkıları bulunmaktadır. Fındıkta bulunan yağlar kalp ve damar sağlığı açısından önemlidir.
Doğal tuzların insan sağlığına önemli katkıları vardır. Bununla birlikte fındığın sağlık açısından sayılamayacak kadar çok faydası olduğu bilimsel çalışmalarla da kanıtlanmıştır. Doğadan elde edildiği şekliyle kullanılan tuzlarda 82 farklı mineral bulunmaktadır. Fındıkta bulunan yağ ise kalp ve damar sağlığı açısından önemli bir kalkan görevindedir. Fındık sindirim sisteminin düzenli çalışmasında da etkili bir gıdadır. Tüm bu özellikler bir araya geldiğinde fındık kabuklu tuzlu olarak yenildiği zaman fındıkta bulunan yağlar doğal tuzlarla hızlı bir şekilde çözülerek emilimi ve etkisi artmaktadır.