Tükendi
Fıstık kabuklu tuzla kavrulmuş haliyle atıştırmalık kuruyemişler arasında en sık tüketilenlerden biridir. Yer fıstığı bazı bünyelerde alerjik etki gösterse de dayanılmaz lezzetiyle herkes tarafından sevilmektedir. Fıstık kabuklu bir şekilde tüketildiğinde ayrı bir eğlence olarak görülmektedir. Fıstığın lezzetli olmasının yanında insan sağlığı için de önemli faydaları bulunmaktadır. Fıstık toprak altında yetişen bir yemiş türü olarak hormon ve zirai ilaçlardan en az etkilenme özelliğine de sahiptir. Fıstık tohumları toprağa atıldıktan sonra tamamen doğal olarak su ve organik gübreler kullanılarak yetiştirilmektedir.
Fıstık aslında bitkinin köklerinden toplanan bir tohum şeklindedir. Fıstık kabuklu olarak elde edilmektedir.
Fıstık tüketiminin insan sağlığına faydalarından bir kısmını şöyle sıralamak mümkündür;
Yer fıstığında omega – 3 gibi değerli yağlar bulunur ve bu yağlar kalp ve damar hastalıkları riskini düşürmektedir. Fıstık protein ve aminoasit bakımından zengindir.
Kuruyemiş çeşitleri arasında en sevilenlerden birisi kabuklu fıstıktır. Fıstık kabuklu her gün iki avuç dolusu olacak ölçülerde tüketilerek birçok hastalıktan korunma sağlayabilir. Fıstık kabuklarında bulunan boğumlar elle kolay bir şekilde kırılmasını sağlamaktadır. Kabuklu fıstık en lezzetli şekle tuzla birlikte kavrulduğunda gelmektedir.
Fakat tansiyon gibi tuza karşı mesafeli olması gerekenler için tuzsuz da kavrulabilmektedir. Fıstık kabuğunun kırılmasından sonra ortaya çıkan meyvenin de ince bir kabuğu bulunmaktadır. Bu kabuğun yenilmesinde de hiçbir sorun yoktur ancak isteyen bu kabuğu da kolayca soyabilir. Fıstık kabuklu olarak alındığında içerisindeki meyvesinde birçok besleyici değer de korunmuş olmaktadır.